Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

 Ο Αναπ. Υπουργός ΠΕΚΑ και Βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης, αναφερόμενος στην χθεσινή επικύρωση από το Κοινοβούλιο της συμφωνίας με την Ε.Ε. για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της χώρας, δήλωσε τα εξής:

«Την Κυριακή τα μεσάνυχτα η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού πολιτικού κόσμου, τα δύο τρίτα των βουλευτών, αποφάσισε ξεκάθαρα την διάσωση της Πατρίδας μας, η θέση της οποίας στην παγκόσμια οικονομία στη κυριολεξία κρεμόταν από μια κλωστή. Δεν υπήρχε καμία άλλη εναλλακτική λύση, όπως και οι πιο φανατικοί ενάντιοι στο Μνημόνιο αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να παραδεχθούν. Ακόμη κι αν αποτύχει και αυτό το εγχείρημα (όπως οι «Κασσάνδρες» ισχυρίζονται) η χώρα θα έχει κερδίσει πολύτιμο χρόνο, που αν μη τι άλλο χρειάζεται για να εξομοιωθεί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να ανταποκριθεί ισότιμα μ’ αυτές στην γενικευμένη παγκόσμια κρίση.

Βεβαίως όλοι αντιλαμβανόμαστε το βαρύ τίμημα και τις συνέπειες, για την Ελλάδα και την καθημερινότητα των  πολιτών της, που σηματοδοτεί η χθεσινή απόφαση. Όμως η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια πλέον να επιλέξει την εσωστρέφεια και την απομόνωση. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της έχει σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, και, μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο οφείλει να παλέψει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

Η απόφαση για την παραμονή μας στη ζώνη του EURO, και η εξασφάλιση της αλληλεγγύης των εταίρων μας (έστω με τους όρους που μας επέβαλλαν) είναι κατά τη γνώμη μου μια σιγουριά μέσα στην αβεβαιότητα που απειλεί σήμερα όλο τον κόσμο.

 

Κατά συνέπεια ως ένας από τους Βουλευτές,  που αντιμετωπίζει την ασκούμενη κριτική για δήθεν άμβλυνση του αισθήματός μου σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και υπερηφάνειας, έχω να δηλώσω με σαφήνεια και ευθύνη ότι με την υπέρβαση των οποιοδήποτε θεσφάτων, προέταξα το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Γιατί δεν επιθυμώ η Χώρα μου να απομονωθεί από την Ευρώπη και να βρεθεί εκτός του ενιαίου νομίσματος. Γιατί κανείς από τους επικριτές δεν μας λέει που θα πάμε αν φύγουμε από την Ευρώπη, ποιος θα μας δανείσει. Οι 200 Βουλευτές που ψήφισαν για να αποτραπεί η χρεοκοπία έδειξαν αίσθημα ευθύνης και δεν επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της δημοσιότητας και του λαϊκισμού που παρέχει το ΟΧΙ.

Ήλθε νομίζω η ώρα με ρεαλισμό πλέον ως χώρα και ως πολίτες, να σταθούμε χωρίς μάσκες απέναντι στα πραγματικά προβλήματα μας που είναι :

  • Η υπερχρέωση του Κράτους
  • Η επιβίωση των συντεχνιακών αντιπαραγωγικών δομών
  • Η ανομία και η ανοχή της συναλλαγής.

Ο Λεσβιακός και Λημνιακός Λαός κατανοεί την κρισιμότητα της συγκυρίας και θα συμπαραταχθεί με τις δυνάμεις της ευθύνης και της προόδου και όχι με τον εύκολο, αυθαίρετο και αδιέξοδο λόγο του «πεζοδρομίου».  

Οι έντεκα από τους δεκατέσσερις Βουλευτές του Αιγαίου που υπερψήφισαν για την υλοποίηση της σύμβασης σαφώς και η επιλογή τους υπήρξε πατριωτική και επέδειξαν στάση ευθύνης, αρνούμενοι να δραπετεύσουν».